ΑΝΝΑ ΘΕΟΦΙΛΟΥ — 08 Φεβρουαρίου 2016

«Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΤ’ ΑΣΤΕΡΙΑ»

Μια μοναδική συναυλία πλούσια σε όνειρο και μελωδίες αγάπης θα δοθεί στην αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 21:00, με την συμμετοχή καταξιωμένων σολίστ από το χώρο της Όπερας, τη μεσόφωνο Ειρήνη Καράγιαννη και τον κόντρα τενόρο Νίκο Σπανάτη. Στο πιάνο ο Δημήτρης Γιάκας.

Στην βραδιά που είναι αφιερωμένη στην φλόγα του έρωτα, το κοινό θα έχει την μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψει με την ζωτικότητα και τις απρόβλεπτες αντιπαραθέσεις της μουσικής, μέσα από πασίγνωστες άριες και ντουέτα από την εποχή του μπαρόκ μέχρι την Ιταλική όπερα, το γαλλικό σανσόν, την Ελληνική οπερέτα, αλλά και τη τζαζ, και συνθέτες όπως Χέντελ, Όφενμπαχ, Μπιζέ, Μασνέ, Σεν Σανς, Σπάθη, Σακελλαρίδη, Κόουλ Πόρτερ και Κουρτ Βάιλ, ανάμεσα σε πολλούς άλλους.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»
Ώρες λειτουργίας ταμείου : 11.00΄- 13.00΄& 18.00΄- 21.00΄
Τηλέφωνο επικοινωνίας και κρατήσεων: 2321054755 & 2321054585 (ώρες λειτουργίας ταμείου)
Τιμές εισιτηρίων: 15€ (Α’ Ζώνη), 12€ (Β’ Ζώνη), 10€ (φοιτητικό / ανέργων / ΑμεΑ)

Βιογραφικά καλλιτεχνών

Η Ειρήνη Καράγιαννη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε μονωδία στη Ρώμη, στο Λονδίνο και στο Μιλάνο, με υποτροφίες «Μαρία Κάλλας» και «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης». Απέσπασε το 1ο βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Τζουζέππε ντι Στέφανο (Τράπανι Σικελίας), όπου πρωτοεμφανίστηκε ως Κάρμεν. Έχει πρωταγωνιστήσει σε παραγωγές της ΕΛΣ, του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, του ΜΜΑ, του ΜΜΘ, καθώς και σε θέατρα του εξωτερικού, όπως Όπερα της Ρώμης, Κομουνάλε της Φλωρεντίας, Ρέτζο – Τορίνο, Θέρμες του Καρακάλλα, Σκάλα του Μιλάνου, Όπερα της Φραγκφούρτης, Λίνμπορυ Στούντιο του Κόβεν Γκάρντεν, Μάσσιμο – Παλέρμο, Κομουνάλε – Μπολόνια, Όπερα της Γκουαντζού κ.α., σε έργα προκλασικού έως σύγχρονου ρεπερτορίου (Κάρμεν, Γάμοι του Φίγκαρο, Σταχτοπούτα, Κουρέας της Σεβίλλης, Παραμύθια του Χόφμαν, Ο ιππότης του Ρόδου, Ιταλίδα στο Αλγέρι, Νόρμα, Ο κόμης Ορύ, Έτσι κάνουν όλες, Δον Κιχώτης, Βέρθερος, κ.α.). Έχει συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Καμεράτα, τη Συμφωνική της ΕΡΤ και έχει ερμηνεύσει πρώτες παγκόσμιες έργων πολλών σύγχρονων Ελλήνων συνθετών. Έχει ηχογραφήσει για τις εταιρείες ΕΜΙ και MDG.

Ο Νίκος Σπανάτης έχει εμφανιστεί ως σολίστ στο Ηρώδειο, στην ΕΛΣ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, καθώς και στο Διεθνές φεστιβάλ NY Scenekunst Junge Hunde της Δανίας, στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στην Βενετία, σε πόλεις της Ευρώπης συμμετέχοντας ως σολίστ σε Art Projects, προσωπικά ρεσιτάλ με καταξιωμένους πιανίστες (Lily Maisky, Κάρολο Ζουγανέλη) και συναυλίες μουσικής δωματίου. Έχει συμπράξει με την Καμεράτα, την ΚΟΑ, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, τη Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΡΤ, την Ορχήστρα Πατρών, τη Εσθονική Glasperlenspiel Sinfonietta, τη Χορωδία Δήμου Αθηναίων, και με τα σημαντικότερα σύνολα μπαρόκ μουσικής στην Ελλάδα. Έχει ερμηνεύσει ρόλους όπως: Αρχιμάγισσα στην όπερα του Purcell «Διδώ και Αινείας», Πίσανδρο στην όπερα του Monteverdi «Η Επιστροφή του Οδυσσέα στην Πατρίδα», Μαρκελλίνο στο «Μαρτύριο του Αγίου Σεβαστιανού» του Debussy, Νιρηνό στην όπερα του Händel «Ιούλιος Καίσαρας», Καρπόφορο και Μαντατοφόρο στην όπερα του Νίκου Μαμαγκάκη «Ερωφίλη», και στα πλάισια του Όπερα Στούντιο της ΕΛΣ, Ασκάνιο στον «Ασκάνιο στην Άλβα» του Mozart, Μπάμπα στην όπερα «Ο Κατήφορος του Ασώτου» του Stravinsky και Όμπερον στην όπερα «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» Britten. Έχει μελετήσει τραγούδι με τον Άρ. Χριστοφέλλη, την Ρ. Πουλημένου στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και την Μ. Κατσούλη στο Ωδείο Φ. Νάκας με Δίπλωμα Άριστα παμψηφεί και Ά βραβείο. Έχει ερμηνεύσει έργα του Δ. Παπαδημητρίου, του Δ. Μαραγκόπουλου και του Ν. Μαμαγκάκη, έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα και για τις δισκογραφικές εταιρίες ΙΔΑΙΑ και MDG και έχει συνεργαστεί και υποστηριχθεί από το Γαλλόφωνο Τηλεοπτικό Κανάλι TV5Monde καθώς και από το Γαλλόφωνο Διαδικτυακό Περιοδικό Tricolore News. Είναι Υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Ωδείου Παραρτήματος Υμηττού.

Ο Δημήτρης Γιάκας γεννήθηκε στην Αθήνα. Έλαβε Δίπλωμα Πιάνου από το Εθνικό Ωδείο (τάξη Μυρτώς Μαυρίκου). Συνέχισε μουσικές σπουδές στην École Normale de Musique του Παρισιού, ειδικότερα στο Πιάνο, τη Μουσική Δωματίου και τη Μουσική Προετοιμασία Όπερας και στη συνέχεια άρχισε να μελετά Συνοδεία Τραγουδιού πλάι στον Dalton Baldwin. Από το 1982 έως το 1991 εργάστηκε ως πιανίστας-μουσικός εκγυμναστής στην Όπερα του Παρισιού καθώς και στην Όπερα της Λυών, κατόπιν προσκλήσεως του Μουσικού Διευθυντή της, Kent Nagano. Παράλληλα εμφανίστηκε συνοδεύοντας στο πιάνο τραγουδιστές στο Παρίσι, καθώς επίσης και σε πολλές πόλεις και φεστιβάλ της Γαλλίας. Από το 1990 εγκαταστάθηκε πάλι στην Αθήνα όπου ξεκίνησε την τακτική συνεργασία του με την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Συνοδεύει τακτικά Έλληνες και ξένους τραγουδιστές σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Share

About Author