ΔΙΑΦΟΡΑ — 20 Ιουλίου 2020

Tο καλοκαίρι έφτασε και μπορούμε να ξεκινήσουμε να ονειρευόμαστε… θάλασσα!
Απέραντο γαλάζιο. Νερά καθαρά, κρυστάλλινα, μεγάλες αμμουδιές, εκτάσεις άμμου, φοίνικες. Σαν η φαντασία και η καλαισθησία της φύσης να τερμάτισαν τα κοντέρ.Είναι πλέον γνωστό, το 71% του πλανήτη μας καλύπτεται από νερό! Τι συμβαίνει όμως στα σημεία που το νερό πιάνει στεριά ή εκεί όπου κάπου-κάπου η απεραντοσύνη των ωκεανών διακόπτεται από μικρά νησάκια, βράχους ή ηφαιστειογενή πετρώματα; Ένα έργο τέχνης!

Μοναδικές παραλίες, ειδυλλιακές ακτές και ονειρεμένοι προορισμοί βρίσκονται διάσπαρτοι σε όλον τον κόσμο, η φύση φοράει τα καλά της και μας κάνει να ταξιδεύουμε και να ονειρευόμαστε.

Δείτε τις 10 ομορφότερες παραλίες του κόσμου:

Lanikai Βeach | Hawaii
Lanikai σημαίνει “ουράνια θάλασσα”. Ζεστά νερά, απαλή άμμος και φοίνικες φτιάχνουν ένα σκηνικό όμοιο με κάποιο παράδεισο


Ipanema Beach |Rio De Janeiro
Δεν φημίζεται για τα νερά της αλλά για τη “φάση” της. Το μέρος που ο ήλιος δεν δύει ποτέ, που hot surfers “κυκλοφορούν” με τη σανίδα τους στη θάλασσα και εντυπωσιακές βραζιλιάνες χορεύουν με μια Caipirinha ανά χείρας.


Zlatni Rat | Croatia
Aν έχεις ξαναδεί τέτοια παραλία… Δεν έχεις. Τεράστια ακτή και από τις δυο πλευρές, έντονη βλάστηση και καταγάλανα νερά.


Flamenco Beach | Puerto Rico
Nερά πισίνας, μονοπάτια, φοίνικες και άγρια βλάστηση.


Whiteheaven Beach | Australia
Eκεί που το 98% της άμμου είναι λευκό, το αποτέλεσμα είναι μαγεία.


Βaia de Sancho | Fernando de Noronha- Brazil
Περπατώντας το μονοπάτι, καταλήγεις σε ένα μέρος που περισσότερο μοιάζει με θαύμα, παρά με παραλία.


Rabbit Beach| Lampedusa- Islands of Sicily
Oνομάστηκε έτσι λόγω των κουνελιών που κατοικούσαν παλιότερα στις σπηλιές γύρω από την παραλία. Τώρα αντί κουνελιών, υπάρχουν μόνο γλάροι και χελώνες. Το 2013 ανακυρήχθηκε από το Tripadvisor “Η Ωραιότερη Παραλία του Κόσμου”.


Playa Paraiso- Cuba
H παραλία που το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια Piña Colada και μια ξαπλώστρα ή αιώρα. Λογικά δεν θα χρειαστείς τίποτα, μα τίποτα άλλο.


Μπάλος- Κρήτη
Όνειρο. Από αυτά τα μέρη που δεν πιστεύεις ότι υπάρχουν τόσο κοντά σου. Φέτος έφυγες για Κρήτη.


Μύρτος- Κεφαλονιά
Βαθιά και παγωμένα νερά. Λευκή άμμος, απότομοι βράχοι. Κοιτάζοντας πίσω σου βουνό με πράσινο, κοιτάζοντας μπροστά σου, κυριολεκτικά απέραντο γαλάζιο. Ένας ατελείωτος ορίζοντας που το μάτι δεν σταματάει πουθενά.

ΤΑΜΤΑ—-ΣΑΓΑΠΩ

ΤΑΜΤΑ—-ΣΑΓΑΠΩ

07 Μαΐου, 2020

Share

About Author