ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ — 21 Δεκεμβρίου 2021

Την Κυριακή το πρωί ξεκινήσαμε για Σέρρες να συναντήσουμε την Αγγέλα Μαντιού .

Φτάσαμε μεσημέρι ,σ ένα ζεστός και φιλόξενο χώρο μας υποδέχτηκε η Αγγέλα με ένα θερμό χαμόγελο .
Η Αγγέλα Μαντιού κατάγεται από την όμορφη πόλη των Σερρών, την πόλη του ακανέ και της μπουγάτσας. Την πόλη με τους υπέροχους ανθρώπους με
μπέσα και καρδιά.!
Οι γονείς της δύο υπέροχοι άνθρωποι που από μικρή ηλικία την έμαθαν δύο υπέροχες λέξεις.
Το ευχαριστώ και το συγνώμη που μετέπειτα στη ζωή της κατάλαβε ότι ήταν πολύ χρήσιμες,!
Τραπεζικός στο επάγγελμα ζωή με χαρτιά πάνω σε χαρτιά με αριθμούς και νούμερα.

Καλώς μας ήρθες Αγγέλα Μαντιού στην όμορφη παρέα μας.

Για πες μας ποια είναι η Αγγέλα

Καταρχάς πρέπει να σας ευχαριστήσω θερμά εσάς προσωπικά κ. Ταμπουρατζή
και το OneNews.gr,γιά την πρόσκλησή σας.

Ασχολείσαι και με κάτι άλλο Αγγέλα.
Με πολλά για να μπορώ να φτιάχνω τα λίγα. Από μαθήτρια Λυκείου ασχολούμαι με την ποίηση μόνο που τότε έγραφα ιστορικά.
Σιγά σιγά όμως έκανα μία στροφή εκατόν ογδόντα μοιρών.

Γιατί ποίηση Αγγέλα και όχι μυθιστόρημα.
Γιατί η ποίηση είναι μόνιμη πηγή απόλαυσης, είναι δύναμη λειτουργίας, η ποίηση δεν έχει όρια και φραγμούς, έχει δικούς της κώδικες και
κανόνες.
Έβρεχε θυμάμαι ένα απόγευμα και εγώ καθόμουν στο μπαλκόνι στο πατρικό μου σπίτι, βλέπω δύο σπουργιτάκια να ψάχνουν φωλιά…αυτό ήταν
και το πρώτο μου ποίημα που έγραψα.και από τότε έγραφα και γράφω συνέχεια.περιττό να σας πω ότι τα τετράδια και τα βιβλία μου στο εξώφυλλο και οπισθόφυλλο ήταν γεμάτα με στιχάκια. Πολύ σωστή φίλη μου η ποίηση.Και γράφω συνέχεια.μου αρέσει να γράφω μα τι λένε ότι δεν μπορείς να τα πεις με το στόμα τα λέει το μολύβι.

Το καλοκαίρι έχεις εκδώσει ένα βιβλίο ποιητική συλλογή το έλα σαν το αγέρι τι έχεις να μας πείς.
Με πολύ χαρά γιατί είναι και το πιο πρόσφατο πόνεμα και το αγαπώ πολύ.
Είναι το έλα σαν το αγέρι από τις εκδόσεις Αγγελάκη στην Αθήνα.
Η ποιητική μου αυτή συλλογή ήρθε αβίαστα σε μένα χωρίς πρόγραμμα και ραντεβού στίχοι που κρύβουν συναισθήματα ζωής όπως αγάπη ελπίδα προσδοκία αλλά και πόνο και χωρισμό.
Μα έτσι δεν είναι και η ζωή…δεν είναι πάντα ίδια.Και έτσι βγαίνουν και τα ποιήματα.
Γιατί όχι μυθιστόρημα. Γιατί η ποίηση οι στίχοι σε ταξιδεύουν μοναδικά συναρπαστικά και εκείνη την ώρα που γράφεις ταξιδεύεις ονειρεύεσαι
τολμάς εκείνη την στιγμή, και τα αποτυπώνεις σε ένα χαρτί.
Το μυθιστόρημα γιατί όχι ήμουν και αρθρογράφος σε δύο τοπικές εφημερίδες αλλά η ποίηση με αγάπησε και την αγαπώ.Είναι αλλιώς.

Το βιβλίο σου που είναι μια ποιητική συλλογή πώς μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί .
Στην πόλη μου υπάρχει περίπου σε όλα τα βιβλιοπωλεία, σε άλλες πόλεις το βρίσκει κάποιος κατόπιν παραγγελίας. Και μου δίνεται μία καλή ευκαιρία για να ευχαριστήσω μέσα από εσάς εδώ τους υπέροχους ανθρώπους που με αγάπη αγκάλιασαν το δικό μου αγέρι.Και πρέπει να σας πω ότι το αγέρι ταξίδεψε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό.

Βλέπω μια ξεχωριστή αγάπη στο αγέρι σας που οφείλεται τολμώ
να σας ρωτήσω.
Έξυπνη ερώτηση και διπλωματική αλλά μου αρέσει .
Το έλα σαν το αγέρι πολύ γρήγορα μου έφερε χαρές. Είδει μελοποιήθηκαν στίχοι και περίπου σε τρεις μήνες θα κυκλοφορήσουν.
Όμως πρέπει να σας πω ένα τραγούδι με δικούς μου στίχους ήδη υπάρχει στην κυκλοφορία Το βαλς με στίχους δικούς μου με την υπέροχη φωνή της Anastasias εάν θέλετε μπορείτε να το ακούσετε,

Όταν γράφεις Αγγέλα από που παίρνεις την έμπνευση .
Από παντού από μία συμπεριφορά φίλης,από ένα γεγονός από κάποιο συναίσθημα ίσως και δικό μου.
Θυμάμαι ένας συμμαθητής μου δεν μπορούσε να προφέρει καλά το Ρ μία μέρα στο διάλειμμα μου λέει χαριτολογώντας εάν μπορείς γράψε μου ένα ποίημα χωρίς Ρ όταν την άλλη μέρα του έδωσα το ποίημα έπαθε σοκ.Φυσικά κάθε φορά που συναντιόμαστε με όλη την παρέα αναφερόμαστε και σε αυτό το ποίημα Στο Λάκη με χωρίς Ρ έτσι ήταν ο τίτλος του ποιήματος.

Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ώρα που γράφεις..
Τώρα μάλλον θέλετε να μάθετε τα μυστικά του επαγγέλματος…χαριτολογώντας σας το λέω και με εκτίμηση στο πρόσωπό σας.
Όχι βέβαια ποτέ δεν έδωσα ραντεβού στην φίλη μου την ποίηση αλλά ούτε και αυτή σε μένα. Αλλά ανταμώνουμε έτσι στα ξαφνικά. και αυτό είναι η γλύκα της φιλίας αυτής.
Συνήθως όμως όταν γράφω θέλω ησυχία με απομόνωση χωρίς να ακούω τίποτα. και συνήθως γράφω νύχτα.και αγαπώ πολύ την νύχτα και αν έχει και φεγγαράδα τότε είναι που τα ποιήματα βγαίνουν αριστουργήματα.

Πως ένιωσες Αγγέλα όταν άκουσες το πρώτο σου τραγούδι που οι στίχοι είναι δικοί σου…
Πέταξα από την χαρά μου.Ταξίδεψα υπέροχα… και ήταν κάτι στιγμές μοναδικές που δεν θα τις ξεχάσω ποτέ.

Όμως Αγγέλα ασχολείσαι και με κάτι άλλα..
Ε ναι να έχουμε να έχουμε μα πούμε και κάτι για το τέλος και να κλείσουμε όμορφα την συνέντευξη αυτή
Είμαι και ραδιοφωνική παραγωγός σε δύο από τα μεγαλύτερα ραδιόφωνα της πόλης.
Στο Ράδιο Κιβωτός της Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης με την εκπομπή Πολιτισμός και οι Σύλλογοι του τόπου μας. που μεταδίδεται κάθε Κυριακή 11 με 12 το πρωί.
Αλλά είμαι και στο Ράδιο Ακρόαμα από Δευτέρα έως και Παρασκευή 8 με 10 το πρωί
Και τα δύο τα αγαπώ πολύ.Διαφορετικά στο είδος αλλά η αγάπη είναι η ίδια.!
Και επειδή λατρεύω πολύ την μουσική.και χωρίς μουσική δεν πάω πουθενά και δεν κάνω τίποτα ερχόμενη στο Ράδιο ακρόαμα από άλλο ραδιόφωνο της πόλης συνάντησα υπέροχους ανθρώπους Είδα μία υπέροχη συνεργασία με όλους τους συναδέλφους ραδιοφωνικούς παραγωγούς και ήμουν πολύ τυχερή.

Φυσικά τον μεγαλύτερο ρόλο για να πάει καλά ένα ραδιόφωνο .εξαρτάται από την διεύθυνση που είναι ο κ. Γιάννης Κούλικας με την άψογη συμπεριφορά τους καλούς τρόπους την σωστή συνεργασία και την βοήθεια που έχουμε όταν την χρειαστούμε
και έτσι νιώθουμε όλη σαν μία οικογένεια. Όλοι μαζί για ένα καλό ραδιόφωνο.Και όταν κάνεις αυτό που αγαπάς πολύ το κάνεις σωστά.Φυσικά μεγάλο ρόλο παίζουν και οι συνεργάτες,
ΤΙ να πω για τον υπέροχο Συνάδελφο τον Δημήτρη Δημητριάδη που πάντα είναι εκεί για να πει την την γνώμη του για να μας δώσει λύσεις στις τυχόν απορίες πάνω στο κομμάτι του ραδιοφώνου.
Τι να μπορώ να πω για την υπέροχη μοναδική μας Συντονίστρια του προγράμματος την. κ. Αννα Θεοφίλου με το χαμόγελό της πάντα φέρνει τις ισορροπίες.Και πάντα είναι εκεί να μας ακούσει. Και για τον υπέροχο Κουκουρέζη Κώστα Αλέξανδρο μόνο καλά λόγια έχω να πώ.
Και όταν έχεις τέτοιους συνεργάτες μόνο χαρά και ευγνωμοσύνη μπορεί να νιώθεις. Και αν τυχόν τύχει και διαβάσουν την συνέντευξη αυτή
θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υπέροχη αυτή συνεργασία και συμπεριφορά.!!
Αλλά χρωστάω και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε εσάς κ. Tαμπουραντζή και στο Onenews.gr και στο Radio Aspida γιατί γίνεστε αιτία και αφορμή για να με γνωρίσει ο κόσμος καλύτερα.

Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση σας σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.!
Και μια που περιμένουμε σε λίγες μέρες την μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων από καρδιάς σας εύχομαι τα Χριστούγεννα αυτά να είναι χαρούμενα και φωτεινά.!!

Σας ευχαριστώ θερμά. για όλα.!!
onenews.gr

16 Μαΐου, 2024

Share

About Author