ΑΝΝΑ ΘΕΟΦΙΛΟΥ — 29 Σεπτεμβρίου 2020

Συνάντηση-έκπληξη στο σανίδι. Ο Γιάννης Πλούταρχος και ο Κώστας Καζάκος θα συμπράξουν στη νέα, πολύ φιλόδοξη θεατρική δουλειά του Γιώργου Βάλαρη, που θ’ ανέβει στο Ακροπόλ το 2021.

Πρόκειται για την παράσταση «Μάνα, πατρίδα, γη» που, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό από τις αρχές Ιουλίου, αφορά τη διαδρομή της δημοτικής παραδοσιακής μουσικής από χαρακτηριστικά σημεία της χώρας όπως η Μικρά Ασία, η Κρήτη, ο Πόντος, η Θράκη και η Ήπειρος.

Έχοντας ήδη στο βιογραφικό του την επιτυχία της «Όμορφης πόλης», που παρουσιάστηκε πέρυσι στο Μέγαρο Μουσικής και θα επαναληφθεί για δύο βραδιές στις 13 και τις 14 Σεπτεμβρίου, ο Γιώργος Βάλαρης έπεισε έναν από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές της, τον Κώστα Καζάκο, να τον ακολουθήσει και σε αυτό το νέο καλλιτεχνικό του πρότζεκτ.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τον Γιάννη Πλούταρχο, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον γνωστό σκηνοθέτη, παραγωγό και ηθοποιό στη θεατρική μεταφορά του κινηματογραφικού μιούζικαλ «Γοργόνες και μάγκες» στο Broadway. Βέβαια, ο τραγουδιστής σ’ εκείνη την παράσταση έκανε απλώς αυτό που ξέρει καλά: ερμήνευε δηλαδή τις επιτυχίες του Μίμη Πλέσσα.

Στην περίπτωση του μουσικοθεατρικού θεάματος «Μάνα, πατρίδα, γη», όμως, ο Βάλαρης έπεισε τον Πλούταρχο όχι μόνο να τραγουδήσει αλλά και να παίξει! Κάπως έτσι ο σταρ της πίστας θα πάρει στις αρχές του 2021 το βάπτισμα του πυρός ως ηθοποιός και -ποιος ξέρει;- μπορεί και να εκπλήξει ευχάριστα το θεατρόφιλο κοινό.

Πέρα από τον ίδιο και τον Κώστα Καζάκο, στον θίασο που δημιουργείται αυτή την περίοδο από τον παραγωγό θα δούμε επίσης τον γοητευτικό ηθοποιό Σόλωνα Τσούνη, την Κοραλία Καράντη, η οποία θα επιστρέψει στο σανίδι έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας, αλλά και την Αρετή Κετιμέ.

Share

About Author