ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ — 16 Μαΐου 2024

Έλληνες που είχαν φτάσει από κάθε γωνιά της Γερμανίας αλλά και από γειτονικές χώρες σχημάτιζαν ουρές το βράδυ της Παρασκευής έξω από το Mitsubishi Electric Hall στο Ντίσελντορφ για να δουν από κοντά τον Αντώνη Ρέμο και τη Δέσποινα Βανδή.

Περίπου 4.000 θεατές κατέκλεισαν το συναυλιακό χώρο στον οποίο έχουν εμφανιστεί στο παρελθόν βαριά ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής μεταξύ των οποίων οι Pink Floyd, Santana, Queen, Bob Marley, Liza Mineli, Elton John και Lenny Kravitz.

Οι δυο Έλληνες καλλιτέχνες που έχουν γεννηθεί στη Γερμανία και έχουν περάσει εκεί τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, συναντήθηκαν στη σκηνή προκαλώντας ενθουσιασμό στο κοινό που τους αποθέωσε στις σόλο εμφανίσεις αλλά και στα ντουέτα τους. Μαζί θυμήθηκαν τον αγαπημένο τους φίλο Βασίλη Καρρά και αφιέρωσαν στη μνήμη του το τραγούδι «Γέλα μου».

Ο Αντώνης Ρέμος, ο οποίος είχε επισκεφθεί νωρίτερα το σπίτι που μεγάλωσε ως παιδί μεταναστών στο Ντίσελντορφ, δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για την επιστροφή του στην πόλη μετά από πολλά χρόνια και θυμήθηκε τα Γερμανικά του για να χαιρετήσει το κοινό και του ξανασυστήσει τον Ζορμπά. Από τη Γερμανία έφυγε σε ηλικία 12 ετών για τη Θεσσαλονίκη ενώ η Δέσποινα Βανδή είχε επιστρέψει στην Ελλάδα μικρότερη, σε ηλικία 5 ετών κι όπως είπε έχει ξεχάσει τα Γερμανικά της.

Το βράδυ του Σαββάτου ο Αντώνης Ρέμος και η Δέσποινα Βανδή εμφανίστηκαν στη Στουτγάρδη σε μια ακόμα «πρόβα» για τον ερχόμενο χειμώνα καθώς θα ξανασυναντηθούν στη σκηνή, 5 χρόνια μετά την τελευταία τους συνεργασία στη νυχτερινή Αθήνα.

19 Σεπτεμβρίου, 2023

Share

About Author