ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ — 02 Νοεμβρίου 2022
“Κρήτη: H Μεγάλη Συνάντηση- Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας”, Σέρρες, Κεντρική Πλατεία, 10 έως 18 Νοεμβρίου 2022
Χορηγός επικοινωνίας : ΑΚΡΟΑΜΑ 946
👉 Η Έκθεση “Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση: Τοπικά προϊόντα και γεύσεις Ελλάδας”, μετά από 29 επιτυχημένες διοργανώσεις στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, την Πάτρα, την Λάρισα και τον Βόλο, καταφθάνει για πρώτη φορά στις Σέρρες και υπόσχεται ένα πλούσιο ταξίδι στις γεύσεις και την παράδοση του τόπου μας.
📣 Η διοργάνωση που έγινε θεσμός ταξιδεύει στην Μακεδονία, αποβιβάζεται στις Σέρρες, και σας προσκαλεί σε μία μοναδική γιορτή γεύσεων, παράδοσης, μουσικής και πολιτισμού στην καρδιά της πόλης, στην Κεντρική Πλατεία!
🌱 Μικροί παραγωγοί και οικογενειακές επιχειρήσεις από κάθε γωνιά της Κρητικής γης αλλά και από πολλές άλλες περιοχές της χώρας θα είναι εκεί, φέρνοντας μαζί τους τα αγνά, τοπικά προϊόντα που παράγουν για να εμπλουτίσουν το τραπέζι των πολιτών των Σερρών και της Μακεδονίας γενικότερα, με επιλογές μοναδικής διατροφικής αξίας.
👉 Για 9 ημέρες, επισκέπτες και φίλοι της παράδοσης και της γαστρονομίας θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν και να προμηθευτούν απευθείας αυθεντικές γεύσεις, ζυμωμένες με το μεράκι, καμωμένες απ’ τον μόχθο και την αγάπη των παραγωγών, να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την ιστορία πίσω από τα παραδοσιακά προϊόντα και να απολαύσουν αλησμόνητες εμπειρίες που έχουν σαγηνεύσει το κοινό σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε πολλές γωνιές του κόσμου!
Η παράδοση δίνει ραντεβού με το σήμερα και το αύριο και οι γεύσεις της Κρήτης και της υπόλοιπης Ελλάδας ετοιμάζονται να κατακτήσουν και πάλι τις αισθήσεις των γευσιγνωστών.
Η ποιότητα, η ποικιλία και η ταυτότητα κυρίαρχες στα περίπτερα των εκθετών!
🔶 Από το αγνό παρθένο Κρητικό ελαιόλαδο, τις ελιές, τα παραδοσιακά τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα, την τσικουδιά, το ρακόμελο και το κρασί ως το μέλι και τα προϊόντα μελιού, βασιλικό πολτό και γύρη, τα παξιμάδια και τα ντακάκια, κριτσίνια και κουλουράκια, αλόη, βότανα κ.α
🛒 Επιπλέον, οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν και να γευτούν αγαπημένες Κρητικές γεύσεις όπως παραδοσιακά κρητικά γλυκίσματα και πίτες, ξεροτήγανα, σφακιανόπιτες και καλτσούνια καθώς και καπνιστά κρέατα, απάκι, λουκάνικα και αλλαντικά.

19 Σεπτεμβρίου, 2023

Share

About Author