ΔΙΑΦΟΡΑ — 20 Ιουλίου 2022

Μετά την πενταετή επιτυχή λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού MEDITERRANEAN MARITIME ACADEMY στην Κύπρο, ανταποκρινόμενοι στην έκκληση πολλών νέων παιδιών και των οικογενειών τους, και με δεδομένη την απαίτηση της ναυτιλιακής βιομηχανίας λόγω της αυξανομένης ελλείψεως ικανών αξιωματικών, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την φιλοξενία των προγραμμάτων Πλοίαρχων και Μηχανικών (IMO Model courses 7.03 – 7.04) στον ΠΕΙΡΑΙΑ, σε συνεργασία με την COSMOS Nautical Training Center.

Λειτουργούν τμήματα πλοίαρχων και μηχανικών,  πρωινά και απογευματινά,  κατ’ επιλογή και με σειρά προτεραιότητας εγγραφής. Τα μαθήματα καθώς και οι εξετασεις διεξάγονται στην ελληνικη γλωσσα.

Με 16 μήνες φοίτηση και 12 μηνες αμειβομένης θαλάσσιας υπηρεσίας θεμελιώνουν το δικαίωμα απόκτησης διπλώματος ανθυποπλοίαρχου και τρίτου μηχανικού αντίστοιχα.

Οι κύκλοι των προαγωγικών διπλωμάτων γίνονται και αυτοί στην Ελλάδα, στην ελληνική γλώσσα, όπως ήδη διεξάγονται σε συνεχή τμήματα από το 2014 (Πειραιάς και Χίος).

Συγκεκριμένα τα διπλώματα Υποπλοιάρχου και Β’ Μηχανικού (IMO Model courses 7.01 – 7.02) αποκτώνται  με 1 έτος θαλάσσιας υπηρεσίας και παρακολούθηση των σχετικών σεμιναρίων στην Ελλάδα και τα καταληκτικά διπλώματα Πλοίαρχου και Α μηχανικου αποκτωνται μετα απο αντιστοιχες θαλάσσιες υπηρεσίες και εξετάσεις χωρίς επιπλέον φοίτηση.

 

 

Share

About Author